Lieke Loosjes

Lieke Loosjes begon haar muzikale loopbaan op 8 jarige leeftijd met blokfluitlessen. Van haar 10e tot en met haar 16e speelde ze klarinet en es-klarinet. Op 17 jarige leeftijd maakte zij de overstap naar de hobo en volgde lessen bij Anja van der Maten. In 2002 starte Lieke haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar zij les kreeg van Remco de Vries. Ze volgde lessen en masterclasses bij Ali Groen, Bart Schneemann, Maurice Bourque en Omar Zoboli. In 2006 sloot Lieke haar opleiding succesvol af.

Lieke verleent veelvuldig haar medewerking aan verschillende orkesten en ensembles. Ook speelt zij regelmatig solo bij de concerten van diverse koren. Lieke is ook mede eigenaar van het in 2015 opgerichte begeleidingsorkest Accompagnato. Daarnaast heeft zij een brede lespraktijk. Zo heeft zij een aantal privé lespraktijken en geeft zij les bij een groot aantal muziek-verenigingen en muziekscholen.

Naast het conservatorium heeft zij ook een opleiding voor grafische vormgeving afgerond. Naast haar werk als hoboïste is zij ook actief als freelance grafisch ontwerper.